petek, 14. junij 2024

GDT Cut it up #306 - feeling blue

Danes bomo modre ;). Modrovali bomo o različnih odtenkih modre. Gostujem namreč pri Cut It Up kjer želimo modrino videti kot glavno barvo za izziv #306.

Poigrala sem se z embossing mapico, s turkiznim in temno modrim papirjem, ter vse skupaj senčila z Distress Oxidom Broken China in Distress Ink-om Uncharted Mariner. Za poudarek modrini poskrbi krem papir s teksturo, prav tako osenčen z modro.

V notranjosti je zastavica prav tako embossirana, ampak se "vrti" v drugo smer, tako da je pri zaprti voščilnici efekt sence. Prvič sem opazila to postavitev pri sestrskem blogu Najlepšega para - La Coppia Creativa in jo seveda morala takoj preizkusiti :). Za razliko od Fabiole, pa sem se jaz poigrala še z različnimi dimenzijami zastavic. Priznam, da je šablona zastavice ena izmed večkrat uporabljenih za osnovo voščilnice.

lepo viden zamik zastavic

hrbtna stran voščilnice

Ta izziv je kot nalašč za vse ljubiteljice modrine - hitro pokukajte k ostali ekipi na Cut It Up! blog za idejo in se nam pridružite.

Izzivi:
Najlepši par - galerija meseca junija 
Allsorts challenge #784 - flowers galore
Scrapping 4 fun #236-anything goes

Sončen pozdravček,
Ne-Ja

torek, 4. junij 2024

Telefon čokoladnica

Izziv pri CRAFT-alnici me je spomnil na davno narejeno čokoladnico v obliki telefona, ki jo še nisem pokazala. Naročniki so namreč želeli podariti denar za nov telefon in tako je nastala telefon čokoladnica.

Za osnovo sem uporabila Kinder čokolado z osmimi čokoladicami, da sem dobila dimenzijo in težo telefona. V bistvu je prejemnica sprva mislila, da je dobila en zelo poceni telefon, saj tudi tekstura ovitka spominja na usnje :).


Njeno fotografijo s partnerjem sem v Corelu dodala na zvezdnato ozadje z vsemi osnovnimi dodatki, ki jih telefon na zaklenjenem zaslonu pokaže (signal, stanje baterije, Wi-fi, datum, uro, ikono za hitri dostop do fotoaparata ter števec korakov). Fotografija je natisnjena, kaširana in prelepljena s prozorno folijo ter nato obrezana na želeno dimenzijo "telefona". Dejansko sem dobila videz/efekt stekla.

 

Ura in datum sta dejansko njen rojstni datum - 20.12., ker pa je ta datum v letu 2022 padel na torek, je bila zmeda pri prejemnici še toliko bolj razumljiva :). V notranjosti se skrivata dva žepka - eden za tagec s posvetilom in drugi za denar.

Preostali del ovitka je zložen tako, kot so originalni usnjeni ovitki. Ciklama papir s teksturo, je v notranjosti podložen, da sta žepka dobila pravo oporo, zunanji del pa negativno embossiran - relief je ugreznjen. Telefon čokoladnica se zapira z magnetom.

 


Priznam, da je bil to eden meni ljubših projektov, ker je efekt originalen.

CRAFT-alnica #360 - škatlica 
Najlepši par - galerija meseca junija
Vesela hiška #55 - črka O (ovitek, (papirnat) objem)
Cut it up challenges #305 - anything goes
Scrapping 4 fun #236-anything goes
Alphabet challenge E-is for embossing wet or dry (dry)
 
Mirno noč,
Ne-Ja

Exploding box za Sašo

Ojoj, kar junij je že tu... odziv prejemnice tega exploding boxa me je brcnil v ta zadnjo, da se spodobi obrisati prah iz bloga in vam pokazati kaj se dogaja na moji ustvarjalni mizi... Novopečena 40-letnica je bila popolnoma navdušena nad škatlico in priznam, da mi je naročnica prav polepšala dan, ko sem prejela filmček iz predaje darila - 💗Jana in Renato. Zaradi takega odziva so vsi "sivi lasje" med nastajanjem vredni svojega pojava na moji glavi :P.

Naročnika sta želele nekaj povezanega z vesoljem, saj je prejemnici blizu Djotiš filozofija, nekaj kar opisuje njo in njeno ustvarjanje - Saša namreč slika... Hkrati pa sem dobila predstavitev s fotografijami njenih del (Sašin ustvarjali opus najdete na povezavi slashy_d_art), mislimi, ki sodijo poleg in z navodilom, da številke 40 ne sme biti.

V Tediju sem našla ravno pravi papir - zunaj vesolje, znotraj belina, da so fotografije prišle do izraza. Simbolično število 40, pa sem skrila med zvezde - zunaj jih je 21 in znotraj še 19.




Njena dela so barvita z močnimi odtenki zato je bilo zlitje teksta z besedilom preveliko, nisem pa želela uporabiti beline in zakriti slik. Tako so misli postale tagci, ki jih kasneje lahko uporabi za kazala, njena dela pa žepki za njih. Vse skupaj poveže zvezdnata rumena. Fotografije del so natinjene in kaširane na odpadno embalažo, da sem dobila dovolj močno strukturo za žepeke.

V sredini škatlice se skriva podstavek s škatlico v obliki srca in misel, ki sodi poleg.



Polovička se odpre in razkrije darilo s posvetiloma naročnikov - na fotografiji je zvitek papirja v dimenzijah 100€ bankovcev. Za podlago sem uporabila "Zate v ovalu" Najlepšega para. Čisti oval nosi misel, oval z napisom "zate" pa se s trakovi skriva pod denarjem.
 
Izzivi:
CRAFT-alnica #360 - škatlica 
Najlepši par - galerija meseca junija
Vesela hiška #55 - črka O (okrogla obletnica, (papirnat) objem)
Cut it up challenges #305 - anything goes
Scrapping 4 fun #236-anything goes
 
Lep večer in srčno upam, da se tale dež na dež kmalu ustavi!
Ne-Ja